Amintiri de vara

Published by ema mihalachi under on duminică, septembrie 11, 2011
 Vine vremea amintirilor de vara, odata cu toamna.Si gandul mi se duce la autohtonul bors de peste savurat in delta.







 Hamesiti, dupa jumatate de zi de cutreierat pe canale, prin stufaris si obositi de atata mirare si concentrare, am acostat la mal, la coliba unor cunoscuti ai ghidului nostru, pregatiti sa servim gustarile puse la pachet.




Cei doi pescari tocmai ce se intorsesera de la pescuit si se puneau sa-si pregateasca rapid, un bors de peste.Festin pentru noi!









Asadar, dupa ce s-au pus tigarile si cizmele la uscat, se scufunda ceaunul in  Dunare, de mai multe ori, pana obtinem o apa limpede.




Se arunca doua cepe si un morcov in ceaun, parca de ciuda foamei si se incinge focul mai abitir, in timp ce somnul si rosioara se odhinesc un pic.












Se pune sare si ulei si musai se gusta.






Si se gusta.








Se- adauga otet si se-asteapta pana se -aseaza aromele in ceaun, dupa pofta lor.










Musai, la masa, pestele se serveste separat, cu degete flamande si se soarbe cate-un polonic de zeama, pentru stingerea apetitului.









Ruseasca
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse



Tema pentru acasa : Dungha, Marius, Ileana, Ciprian