Stii sa fii al meu

Published by Unknown under on duminică, iunie 06, 2010




Asculta mai multe audio Muzica



Tulipanul sau cand lalelele leviteaza

Published by Unknown under , on duminică, iunie 06, 2010
Posesoarea de pantofi verzi, mi-a atras atentia asupra unui arbore rar, pe care-l putem intalni atat in Parcul municipal Bistrita, cat si in cel dendrologic de la Arcalia.



Asadar, inarmate cu una bucata copil, am pornit in cautarea comorii, a tulipanului sau copacul cu lalele   ( Liriodendron tulipifera ).







Este poate unul din cei mai deosebiti arbori, in ce priveste dimensiunile pe care le poate atinge la maturitate, aspectul si culoarea florilor si a frunzelor. Foarte rezistent la conditiile de mediu, are o crestere rapida si continua. In regiunile de origine ( zonele impadurite din Estul Americii de Nord ), unele exemplare pot ajunge si la 200 sau chiar 300 de ani, cand pot atinge 30 m inaltime si peste un metru in diametru. 






Ceea ce impresioneaza foarte mult la acest arbore, este aspectul florilor, de cca 4-5 cm, ce seamana foarte bine cu niste lalele. Acestea pot fi complet galbene sau pot avea nuante de galben-verzui cu o dunga de un portocaliu intens, ce strabate ca o centura toate petalele.







Frunzele au forma de lira si culoare verde intens.  







Inflorirea are loc in perioada aprilie - iunie, florile rezistand intre 3 si 6 saptamani, functie de varsta, dimensiunile arborelui si mai ales de conditiile de mediu. Interesant este faptul ca acesti arbori nu infloresc in primii ani de cultura. Pot trece pana la 15 ani inainte ca primele flori sa apara pe ramuri, dar dupa aceea va continua sa infloreasca in mod constant cca 200 de ani.






 Din pacate, informatiile privind locatiile unor atfel de arbori sunt incomplete.Se cunosc doar 3-4 astfel de locuri la noi in tara, Bistrita - Nasaud nenumarandu-se printre ele.De-aceea consider un astfel de specimen o comoara, care merita descoperita.






sursa text: Gradina mea

Intr-o buna dimineata

Published by Unknown under on duminică, iunie 06, 2010




Asculta mai multe audio Muzica
 

FEEDJIT Live Traffic Feed

Here is your wine,
And your drunken fall;
And here is your love.
Your love for it all.

May everyone live,
And may everyone die.
Hello, my love,
And, my love, Goodbye.



Member of Photomediaworld

Links

Photo Blog Directory VFXY Photos ClickLink.ro toateBlogurile.ro
eXTReMe Tracker

Followers