Recomandare

Published by Unknown under on miercuri, februarie 24, 2010






8 comentarii:

Daniel spunea... @ 25 februarie 2010 la 21:10

e un film, sau asta e tot?

Unknown spunea... @ 25 februarie 2010 la 21:15

nu ,daniel..ai fi singurul care ar intelege ceva doar din atat.. e un film din 2006, FOUNTAIN..destul de profund ,dc stii cum sa-l vezi..

Daniel spunea... @ 25 februarie 2010 la 21:18

asta inseamna ca peste doua, trei zile il voi vedea :D
multumesc pentru recomandare si lamuriri

Unknown spunea... @ 25 februarie 2010 la 21:21

no, atunci ,daniel, astept feedbackul, sa stiu dc nu m-ai "blagoslovit" pentru timpul alocat vizionarii filmului..mai mult, fiecare pliaza astfel de pvoesti pe experientele proprii..chiar is curioasa ce interpretari noi poate naste..

Daniel spunea... @ 28 februarie 2010 la 14:37

Am vazut ieri filmul. O adevarata dezamagire :(, exceptand sfarsitul. E foarte usor sa ai o idee buna si, in special din cauza "prejudecatilor", sa o exprimi gresit. Intr-o carte am gasit asta: "Discipolii lui Aristotel l-au intrebat pe ce criterii judeca el o lucrare buna.
- Trei lucruri sunt importante, raspunse Aristotel. Daca autorul a spus tot ceea ce trebuia sa spuna, daca a spus numai ceea ce trebuia sa spuna si daca a spus asa cum trebuia sa spuna."
O astfel de abordare lasa loc destul si subiectivismului, dar cred ca e foarte important sa ti cont de aceste trei "calitati" ale unei bune exprimari.
In acest film au fost amestecate cel putin trei posibile filme, si asta doar ca sa se poata ajunge la o ora si ceva. Cred ca ideea de la care a pornit totul a fost exprimata destul de bine la sfarsit, cand conchistadorul a inghitit seva vietii vesnice. A primit viata vesnica, doar ca o altfel de viata, nu cum si-a imaginat el. Daca acele secvente ramaneau un intreg (si nu faceau parte dintr-un film mai lung) puteau fi considerate o capodopera. Amestecul cu o poveste de dragoste moderna, cu o poveste istorica si cu o legenda i-au cam sters insa din stralucire. Am observat la multe filme acelasi neajuns. Exemplele care imi vin acum in minte sunt "Terminator" si "Matrix", unde la fel s-a amestecat o idee "buna" cu tot felul de povesti care nu-si aveau locul acolo. Asta cred ca se intampla in primul rand din cauza ca se doreste exprimarea ideilor pe intelesul tuturor, si din cauza dorintei de gastig material. Poti sa vinzi mai usor o carte, decat un singur rand, sau un film de o ora, decat unul de cateva minute.
Se crede ca "marile idei" au nevoie de multe explicatii, dar nu cred ca e asa. Daca mintea ta nu te ajuta sa intelegi o idee exprimata simplu, nu o sa te ajute nicu dupa ce ai la indemana o gramada de explicatii.
Am simtit si eu nevoia de a ma explica in exces de multe ori, si cred ca inteleg cat de usor este sa aluneci spre aceasta greseala- inca ma straduiesc sa ma perfectionez.
Sa nu ma intelegi gresit, mi-a placut povestea de dragoste, povestea istorica si cea despre vechile civilizatii. Pot spune ca mi-ar fi placut sa vad patru filme cu subiecte diferite, dar asa ingramadite toate intr-un singur film...
In alta ordine de idei pot spune ca m-am indragostit de femeia aflata in suferinta si de soundtrack-ul filmului, precum si de scenele cu stele si aluziile la budism.
Cred totusi ca era mult mai intelept ca ideea de baza sa fie slefuita mai mult. Un exemplu e "Domnisoara Pogany" a lui Brancusi. A slefuit-o, si a creat o multime de variante pana sa ajunga la "perfectiune". Cred ca adevaratii artisti trebuie sa viseze in permanenta perfectiunea, si niciodata sa nu le para rau cand elimina impuritatile- de dragul banilor, sau din cauza nerabdarii.
P.S. sper ca nu m-am incurcat si eu prea mult in idei :D

Unknown spunea... @ 28 februarie 2010 la 15:03

sincer, nici eu nu am observat un intreg acolo, dar pentru franturile respective , consider ca o meritat efortul vizionarii..m-a sensibilizat in mod special simbolistica suflet= copac, incrancenarea unei iubiri adevarate si muzica, da..chiar imi pare rau daca a fost cu adevarat, o dezamagire. :(

Daniel spunea... @ 28 februarie 2010 la 15:10

Dezamagire am simtit pentru ca au stricat acele franturi reusite. Nu-mi pare rau ca am vazut filmul :), chiar imi pare bine, pentru ca au fost si minute cu adevarat "inaltatoare"- pentru acele minute iti multumesc tie pentru recomandare, si celor care au facut filmul pentru ca... l-au facut :D

Unknown spunea... @ 28 februarie 2010 la 15:12

ufa,ma speriasei! :D

Trimiteți un comentariu

 

FEEDJIT Live Traffic Feed

Here is your wine,
And your drunken fall;
And here is your love.
Your love for it all.

May everyone live,
And may everyone die.
Hello, my love,
And, my love, Goodbye.



Member of Photomediaworld

Links

Photo Blog Directory VFXY Photos ClickLink.ro toateBlogurile.ro
eXTReMe Tracker

Followers